Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Γεμιστά μανιτάρια



Μανιταρια,μια άκομη λιχουδιά που συναντάμε κυρίως στην κινεζική, την κορεατική, την ευρωπαΐκή και την ιαπωνική κουζίνα.
Η Κίνα μάλιστα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα φαγώσιμων μανιταριών. Μια λιχουδιά με πολύ λίγες θερμίδες
, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 27 θερμίδες σε ένα μέσο πιάτο.
Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η ριβοφλαβίνη και η νιασίνη, εξαιρετική πηγή σεληνίου και πολύ καλή πηγή φωσφόρου και ποτάσιου.
Προσωπικά τα λατρεύω! Μου αρεσουν πολυ είτε ως ξεχωριστό φαγητό είτε μέσα σε άλλες συνταγές.
Σήμερα σας προτείνω μια απλή συνταγή για να την δοκιμασετε.Μανιτάρια γεμιστά, λοιπόν.


Κόβετε τα κοτσάνια από 12 με 14 φρέσκα μέτρια μανιτάρια και τα ρίχνετε στο μίξερ με 150 γραμ. μπέικον .
Ρίχνετε το μείγμα των μανιταριών σε μία λεκάνη μαζί με 80 γραμ. φρυγανιά τριμμένη, δύο αυγά, 100 γραμ. τυρί Γκούντα, 100 γραμ. τυρί 90, 40 γραμ. κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι .
 Ζυμώνετε μέχρι να oμογενοποιηθεί και να σφίξει.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγη φρυγανιά ακόμη και πλάθετε μικρές μπαλίτσες.
Βάζετε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5', μέχρι να μαλακώσουν.
Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και από πάνω προσθέστε από μία μπαλίτσα γέμισης. Περιχύνετε με 80 γραμ. κρέμα γάλακτος και ψήνετε για 10 με 15' στους 180 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου