Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Ρεβυθοκεφτέδες


Μία εύκολη συνταγή ιδανική για όσους προσέχουν τις θερμίδες και τα λιπαρά αλλά και για όσους σκοπεύουν να νηστεψουν .



Φαλάφελ για τους αραβες δηλαδη κροκέτες με βαση τα ρεβύθια και τη φάβα που πωλείται συνήθως στους δρόμους,πιταρούδια για τους Ροδίτες ή απλα ρεβυθοκεφτέδες για όλους εμας.
 Ένα νόστιμο φαγητό που συνήθως είναι παραδοσιακό των νησιών μας κυρίως των Κυκλαδων.
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της συνταγής αυτής, εδώ σας έχω την πιο απλή

Βάζετε από το βράδυ 1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρεβύθια στο νερό και την επόμενη τα βράζετε χωρίς να λιώσουν.
Τα σουρώνετε, αφαιρείτε τα φλούδια και τα περνάτε από το multi.
 Τα ανακατεύετε με ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο, μισό φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
Παίρνετε κουταλιές και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου