Η πρώτη συνταγή που φτιάξαμε ποτε με το γιο μου είναι αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα.
Από τοτε την κάναμε πολλές φορές ακόμα και με φίλους του μικρού γιατί είναι άκρως διασκεδαστική,εύκολη και σοκολατενια,ποιος δεν αγαπάει τη σοκολατα;;!!
Για 20 περίπου γλειφιτζούρια:
Λιώνουμε 400 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί.Κατεβαζουμε από τη φωτια και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.
Άπλωνουμε μια λαδόκολλα κάπου που να είναι ευρύχωρα και ξεκινάμε.
Παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε πάνω στη λαδοκολλα κάνοντας κύκλους.
Έχουμε δοκιμάσει να κάνουμε σχήματα και με κουπ πατ αλλά ομολογώ δε βγήκαν τοσο επιτυχήμενα εμφανισιακά,σα γευση πάντως ήταν εξίσου σούπερ.
Αφού λοιπόν έχουμε κάνει τον κύκλο μας με τη λιωμένη σοκολάτα βάζουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή ενα ξύλινο στικ απ' αυτά που χρησιμοποιουν οι γιατροί για να εξετάσουν το στόμα μας,δε ξέρω πως λέγονται κι ήταν ο μόνος τρόπος να σας το περιγράψω,θα τα βρείτε παμφθηνα στο φαρμακείο.
Στην επιφάνεια του γλειφιτζουριου μπορείτε να σκορπίσετε ότι φανταστείτε !Εμείς προτιμάμε πολύχρωμη τρούφα ή smarties.
Να θυμάστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο,διαφορετικά αλλοιώνεται το χρώμα της σοκολάτας.
Eπίσης καλό θα ήταν να τα έχετε όρθια σε ποτήρια.
Εγώ τους βάζω ζελατίνα,την οποία δένω με κορδελίτσα και τα μοιράζω σε γνωστά μας παιδάκια,πιστέψτε με ενθουσιάζονται κάθε φορά!!!
Από τοτε την κάναμε πολλές φορές ακόμα και με φίλους του μικρού γιατί είναι άκρως διασκεδαστική,εύκολη και σοκολατενια,ποιος δεν αγαπάει τη σοκολατα;;!!
Για 20 περίπου γλειφιτζούρια:
Λιώνουμε 400 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί.Κατεβαζουμε από τη φωτια και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.
Άπλωνουμε μια λαδόκολλα κάπου που να είναι ευρύχωρα και ξεκινάμε.
Παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε πάνω στη λαδοκολλα κάνοντας κύκλους.
Έχουμε δοκιμάσει να κάνουμε σχήματα και με κουπ πατ αλλά ομολογώ δε βγήκαν τοσο επιτυχήμενα εμφανισιακά,σα γευση πάντως ήταν εξίσου σούπερ.
Αφού λοιπόν έχουμε κάνει τον κύκλο μας με τη λιωμένη σοκολάτα βάζουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή ενα ξύλινο στικ απ' αυτά που χρησιμοποιουν οι γιατροί για να εξετάσουν το στόμα μας,δε ξέρω πως λέγονται κι ήταν ο μόνος τρόπος να σας το περιγράψω,θα τα βρείτε παμφθηνα στο φαρμακείο.
Στην επιφάνεια του γλειφιτζουριου μπορείτε να σκορπίσετε ότι φανταστείτε !Εμείς προτιμάμε πολύχρωμη τρούφα ή smarties.
Να θυμάστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο,διαφορετικά αλλοιώνεται το χρώμα της σοκολάτας.
Eπίσης καλό θα ήταν να τα έχετε όρθια σε ποτήρια.
Εγώ τους βάζω ζελατίνα,την οποία δένω με κορδελίτσα και τα μοιράζω σε γνωστά μας παιδάκια,πιστέψτε με ενθουσιάζονται κάθε φορά!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου