Ως Θεσσαλονικιά αυτή την εύκολη συνταγή για μπουγάτσα επιβάλλεται να τη γνωρίζω.
Ένα έδεσμα που μας έρχεται ακόμα από τον καιρό του Βυζαντίου και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη.
Οι κάτοικοι της Πόλης δώσανε το όνομα μπουγάτσα εννοώντας μία γέμιση πίτας τυλιγμένη πολύ καλά μέσα σε ζύμη . Στη γειτονική μας χώρα την Τουρκία σήμερα με το όνομα μπουγάτσα ονομάζουν ένα σύνολο από διάφορες πίτες και αλλα πολλά φαγητά τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.
Παμε όμως να μοιραστω τη συνταγή μαζι σας!
Ξεκινάμε λοιπόν!
Βουτυρώνουμε 1 ταψί.
Παίρνουμε μισό κιλό φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα ένα, στη συνέχεια στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα το οποίο έχουμε αραιώσει προηγουμένως με δύο ποτήρια νερό.
Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για άλλα 20 λεπτα.
Όταν ψηθεί, όπως είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Ένα έδεσμα που μας έρχεται ακόμα από τον καιρό του Βυζαντίου και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη.
Οι κάτοικοι της Πόλης δώσανε το όνομα μπουγάτσα εννοώντας μία γέμιση πίτας τυλιγμένη πολύ καλά μέσα σε ζύμη . Στη γειτονική μας χώρα την Τουρκία σήμερα με το όνομα μπουγάτσα ονομάζουν ένα σύνολο από διάφορες πίτες και αλλα πολλά φαγητά τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.
Παμε όμως να μοιραστω τη συνταγή μαζι σας!
Ξεκινάμε λοιπόν!
Βουτυρώνουμε 1 ταψί.
Παίρνουμε μισό κιλό φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα ένα, στη συνέχεια στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα το οποίο έχουμε αραιώσει προηγουμένως με δύο ποτήρια νερό.
Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για άλλα 20 λεπτα.
Όταν ψηθεί, όπως είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου