Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Χοιρινό με σέλινο


 Μια συνταγή που λατρεύουμε εμείς οι Έλληνες εξαιτίας της ευκολίας της και της νοστιμιας της.










Υλικά:
1 kg ψαχνo χοιρινό κρεας
 δύο κουταλιές αλεύρι
 δύο κουταλάκια αλάτι
 λίγο πιπέρι
 δύο κουταλιές βούτυρο
 πέντε φλυτζάνια ζεστό νερό
 ενάμιση κιλό σελινοριζα
 τρία αυγά
 τρία λεμόνια.


Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και αλευρώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε το αλευρωμένο κρέας.
Βάζουμε το κρέας μας σε κατσαρόλα με πέντε φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε φέτες.
Βράζουμε τις φέτες της σελινοριζας και τις ρίχνουμε στο κρέας μαζί με μερικές φουντίτσες σέλινο ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
Δένουμε την σάλτσα μέ τρια κροκάδια αυγών και το χυμό τριών λεμονιών.

2 σχόλια:

  1. φανταστικα τα δωρα καλη χρονια καλη επιτυχια στο μπλογκ follow twitter lefteris hamalidis melos lefteris hamalidis
    facebook Lefteris Hamalidis
    email hamalidislefteris@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή